Mennyibe kerül a láthatatlan fogszabályozás?

A láthatatlan fogszabályozás Budapest egyik legnépszerűbb klinikáján is elérhető, és ideális választásnak bizonyul mindazok részéről, akik szeretnék, ha mások számára láthatatlan lenne a viselt készülék. Erre ma már többféle lehetőség is kínálkozik, ám fontos, hogy mindig a fogazati adottságoknak és az elérni kívánt céloknak a függvényében essen a választás egyik vagy másik készülékre.

Mennyibe kerül a felnőtt láthatatlan fogszabályozás

A fogszabályozás 300 ezer forint környékén mozog mindkét állcsontra, de havonta legalább százezer forintot ott kell majd hagynunk a rendelőben az aktuális igazítások alkalmával. A levételt sem úszhatjuk meg olcsón, ugyanis az aprólékos műveletért legalább 150 ezer forintot ki kell majd fizetnünk.

láthatatlan fogszabályzó

A fogszabályozás szükségessége rendszerint már gyermekkorban látható, ám ha akkor mégsem történik meg az, akkor felnőttként sincs késő belevágni. Míg azonban gyermekként vagy serdülőként körülbelül egy- másfél év elegendő lehet, addig felnőttként a fogszabályozás már minimum másfél-két évig eltart. Ennek függvényében természetesen a költségek is magasabbak, hiszen többször szükséges a szakembernél megjelenni. A korszerű, láthatatlan készülékek is rendszerint többe kerülnek, mint a hagyományos, fix fogszabályozó.

Láthatatlan fogszabályozó sínek nem csak felnőtteknek

A klasszikus, fixen felragasztott készülék mellett ma már olyan víztiszta, műanyag sínek is jelen vannak a területen, melyek tulajdonképpen teljesen láthatatlanok. Ezek rendkívül diszkréten és kényelmesen viselhetőek, ráadásul étkezéskor és fogmosáskor kivehetőek. Annak érekében azonban, hogy elérhető legyen segítségével a kívánt hatást, legalább 20-22 órán keresztül viselni kell a sínt, amit folyamatosan, akár néhány hetente cserélni kell a megváltozott viszonyoknak megfelelően.

mennyibe kerül a láthatatlan fogszabályozás

A láthatatlan fogszabályozáskor, az első konzultáció alkalmával felvételek készülnek a fogsorról, majd lenyomatvétel történik, és egy speciális 3D technológia segítségével készül el az első minta, majd a személyre szabott kezelési terv. A fogakra helyezett apró kapaszkodók biztosítják, hogy megfelelő tartást kapjon majd a készülék. A megfelelő viselés esetén akár kéthetente is szükségessé válhat a sínre helyezhető kupakok cseréje, tehát a fix készülékekkel összehasonlítva mindenképpen plusz költségekre lehet számítani. Cserébe azonban esztétikus, komfortos viselést kaphatunk, mely kifejezetten előnyös lehet olyan személyek számára, akik például munkájukból adódóan szeretnék elkerülni a fix fogszabályozó készülék viselését.

Belső fogszabályozó, ami szintén láthatatlan

A láthatatlan fogszabályozók csoportjába sorolhatjuk a nyelv felől felhelyezett készüléket is, hiszen tulajdonképpen ez is láthatatlan a külső szemlélő számára. A linguális fogszabályozónak is nevezett eszköz segítségével minden olyan rendellenesség kezelhető, ami a külső ragasztott készülékkel lehetséges, ám a folyamat esetében sokkal időigényesebb és így drágább.  A bracketek nagyon kicsik, de az első napokban némi nehézséget okozhat a beszéd kapcsán. Mivel a felhelyezés nehézkesebb, ez a költségeken is megmutatkozik. A láthatatlanságért mélyebben kell a zsebbe nyúlni, és a fogtisztítás is nehezebb lehet. Tény viszont, hogy ezért a láthatatlan fogszabályozás minden előnyét kaphatjuk meg, a hagyományos fix készülékek nyújtotta előnyökkel karöltve.

Miért fontos a láthatatlan fogszabályozás felnőtteknek?

Sokan vannak, akik egészen egyszerűen nem szeretnék mások tudomására hozni, hogy fogszabályozáson vesznek részt. Ugyan a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogszabályozó viselése ma már abszolút trendnek számít, mégis munkaköri elfoglaltságból vagy az önbizalom kapcsán lényeges lehet bizonyos pácienseknek, hogy egyáltalán ne látszódjon a készülék. Amennyiben a fogazati adottságok és a megvalósítani kívánt eredmények lehetővé teszik, akkor a láthatatlan megoldások is tökéletes végeredményt kínálnak, bár kétségtelenül akár százezrekkel drágábban, mint a klasszikus eszköz.